Дезинфекция с озон


i-Genius O3Zona е озонова технология, базирана на дългогодишен опит на Renzacci S.p.A., световен лидер в сектора на промишлените и професионални перални машини.

Директното производство на озон позволява да се дезинфекцира и хигиенизира, като ефективно се разграждат всички видове замърсители (бактерии, вируси, плесени). Премахват се лошите миризми. Озонът елиминира или намалява нуждата от използването на традиционните хигиенни химикали. Дезинфекцията с озон е най-лесния и сигурен, безопасен и екологичен метод за елиминиране на разпространението на вируси и микроорганизми. Озонаторите RENZACCI са в състояние да елиминират вируси, бактерии и плесени, както и лоши миризми от всички видове материали и в съответствие с правилата за безопасност и здраве. Ефекта от дезинфекцията с озона е многократно по-голям от най-разпространените детергенти.

Озонът е припознат като ефективен дезинфектант от Центъра за Контрол и Превенция от Инфекционни болести, от СЗО и от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата.

Могат да се третират всякакъв тип облекла, обувки, спортни пособия, предпазни средства.

  • Газът Озон прониква дълбоко в тъканите и дезинфекцира изцяло, дори там където не проникват спрейове и други дезинфектанти;
  • Не поврежда тъкани, пластмаси, хартия, дърво, метал, стъкло;
  • Дезинфекцира продукти, които не могат да се перат;
  • Озонът обезмисля употребата на перилни препарати или вряла вода;
  • Премахва и миризми;
  • Озонът е най-мощния широкоспектърен микробиологичен контролиран агент;
  • Допълнителният атом кислород прави Озона силно реактивен, който окислява почти всичко, включително вируси, бактерии, органични и неорганични компоненти, превръщайки го в изключително мощен дезинфектант и окислител. Той окислява и разрушава клетъчната стена, с изтичане на клетъчни съставки извън клетката.                                                                                                     

    Озонът е най-мощния оксидант за дезинфекциране на вода и повърхности. Той е 52% по-силен и 3125 пъти по-бърз от хлора във вода. Американската агенция за опазване на околната среда потвърждава, че озонът е многократно по-ефективен от хлора при унищожаване на вируси и бактерии.